ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

Πλεονεκτήματα της ενασχόλησης των παιδιών με το άθλημα της πάλης

H πάλη είναι ένα άθλημα το οποίο χρησιμοποιούσαν οι Αρχαίοι Έλληνες για να γυμνάζουν σώμα και πνεύμα και διδασκόταν από την παιδική ηλικία ως απαραίτητο εφόδιο για την επιβίωση και την νοητική ανάπτυξη των μικρών παιδιών. Η πάλη, που απαιτεί συνδυασμό τέχνης, ευκινησίας και δύναμης, είναι ένα θεαματικό άθλημα, χωρίς χτυπήματα και υφίσταται από τότε που ο άνθρωπος έκανε την εμφάνιση του στη γη. Κάθε πολιτισμός της παγκόσμιας ιστορίας περιλαμβάνει το αγώνισμα της πάλης, είτε ως μέσο ψυχαγωγίας, είτε ως μέσο εξάσκησης για αυτοάμυνα.

Η ηλικία που μπορεί κάποιο παιδί να ξεκινήσει την πάλη είναι περίπου πέντε ετών. Θεωρείται μια ιδανική μορφή άσκησης, καθώς η προπόνηση σε αυτές τις ηλικίες γίνεται σε ένα χαρούμενο περιβάλλον και η εκμάθηση των βασικών τεχνικών γίνεται μέσα από ασκήσεις με την μορφή παιχνιδιού. Η ένταση και η δύναμη διατηρείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, οι δε τεχνικές εκτελούνται με απλούς και συγκεκριμένους τρόπους και με συχνά διαλείμματα, απαραίτητα για την ολοκληρωμένη εκγύμναση του παιδιού. 

Παρακάτω αναφέρονται τα κυριότερα από τα οφέλη που αποκομίζει το παιδί από την ενασχόληση με το άθλημα της πάλης:

  • η πάλη συμβάλλει στην ολοκληρωμένη άσκηση του σώματος, βελτιώνει την αντοχή και βοηθά στην απώλεια βάρους
  • η πάλη είναι διασκέδαση, παιγνίδι και ανακουφίζει από το στρες
  • συμβάλλει στην βελτίωση της ισορροπίας, του συντονισμού και της συγκέντρωσης
  • ενισχύει την πειθαρχία, το σεβασμό, την αυτοεκτίμηση και τον δυναμισμό
  • ενισχύει το νόημα της ευγενούς άμιλλας και του αθλητισμού
  • βοηθάει στην ενίσχυση της ομαδικότητας και
  • λειτουργεί ως μηχανισμός αυτοάμυνας και anti-bullying
Στην αίθουσα πάλης του Παμπελοποννησιακού Σταδίου, ο Αθλητικός Σύλλογος Πολυνίκης Πάτρας, έχει δημιουργήσει νέα Τμήματα για παιδιά (αγόρια & κορίτσια) από 5 ετών και άνω, το πρόγραμμα των οποίων περιλαμβάνει βασικές ασκήσεις και λαβές σε ένα θετικό μη ανταγωνιστικό περιβάλλον, όπου οι μικροί αθλητές έχουν την δυνατότητα να εξοικειωθούν με το άθλημα.

Οι προπονήσεις και εγγραφές αρχίζουν την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018, ενώ το κόστος της μηνιαίας συνδρομής είναι μόνο 10 €. Για περισσότερες πληροφορίες στo τηλέφωνo του προπονητή κ. Γιώργου Ραλλή (6940-217434) ή στην ιστοσελίδα του Συλλόγου https://wrestling-patra.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου